Over de functie:
Afdeling ITH is verantwoordelijk voor het beheer van de
Infrastructuur en cloud omgeving waarop de ICT Competence Centers meer dan tachtig applicatiediensten leveren aan Gasunie en haar stakeholders. Afdeling ITH is onderverdeeld in 5 teams:
1) Wintel team;
2) System Center (tooling) team;
3) Integratie team;
4) Cloud foundation team;
5) Platform team;
Wat ga je doen?
Voor ons Wintel team zijn we op zoek naar een enthousiaste en ervaren Senior beheerder. Het team is verantwoordelijk voor het goed functioneren van de centrale Gasunie backend omgeving (>1000 servers). Deze omgeving bestaat met name uit Microsoft en HPE producten en is grotendeels gevirtualiseerd met Hyper-V als hypervisor.
Als Senior ICT Beheerder ben je verantwoordelijk voor het operationeel in stand houden van de diensten binnen de Gasunie datacenters. Je taken variëren van het dagelijks beheer (monitoren en oplossen incidenten) en uitvoeren van changes, tot het meewerken in projecten. De mate van inzet in projecten heb je voor een deel zelf in de hand. Zelfstandigheid en creativiteit worden beloond met afwisselende klussen. Als Wintel medewerker maak je ook deel uit van een wachtdienst. Dit betekent dat je op maximaal één uur reistijd van het Gasunie hoofdkantoor in Groningen woont.
Dit vragen we van je:
Om in deze functie succesvol te zijn, heb/ben je:
Denk hierbij aan Hyper-V, Server OS, alle facetten van Active Directory, DFS enz.
Ons aanbod:
Was dit toch niet de vacature die je zocht? Klik dan hier, keer terug naar de vacaturepagina en vind een vacature die wel bij jou past!
GRONINGEN
Gasunie beheert en onderhoudt de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gassen in Nederland en Noord-Duitsland. Gasunie werkt hard aan de transitie naar een duurzame energievoorziening. Denk aan het investeren in nieuwe transportnetwerken en het ontwikkelen van nieuwe markten en marktmodellen, bijvoorbeeld voor waterstof en warmte. Tegelijkertijd is aardgas nog lange tijd onontbeerlijk voor een betrouwbare energievoorziening. Daarbij is de aardgasmarkt momenteel volop in beweging. Denk hierbij aan het recente wegvallen van de aanvoer van Russisch gas naar Noordwest Europa, de ontwikkeling van nieuwe LNG-projecten en de op handen zijnde sluiting van het Groningenveld.